Tijdens de zwangerschap

Een zwangerschap is steeds een bijzondere reis; als jullie een eerste kindje verwachten maar ook als het een volgende zwangerschap betreft. Het is niet enkel jullie baby die geboren zal worden maar ook een mama, papa (of mee-mama), broers of zussen die hun nieuwe rol in het gezin mogen (her-)ontdekken. Als vroedvrouw kan ik jullie hierin ondersteunen.

Ik neem dan ook graag de tijd om tijdens een intakegesprek te luisteren naar jullie vragen en bezorgdheden, zowel lichamelijk, emotioneel als praktisch. We bespreken wat jullie mogelijk kunnen verwachten verder in de zwangerschap, tijdens de arbeid en bij de geboorte en ik geef jullie graag informatie rond gelijk welk thema waar jullie nog vragen bij hebben,  zodat jullie goed geïnformeerd en vol vertrouwen bewuste keuzes kunnen maken die bij jullie passen.

Vanaf 2024 ben ik partner van Born in Belgium en zal ik met jouw toestemming jouw Born in Belgium dossier opmaken of aanvullen. Dit om alle zwangeren de best afgestemde zorg te verlenen.

Al vroeg in de zwangerschap kan je een vroedvrouw onder de arm nemen. Zo heb je een laagdrempelige hulplijn die jullie kan bijstaan bij alle vragen of onzekerheden tijdens de zwangerschap en tot 1 jaar na de geboorte. Zo ben je ook zeker dat de opvolging na de geboorte gegarandeerd is en kunnen jullie bovenal aanvoelen of het ‘klikt’ met de persoon die jullie in deze belangrijke periode mee kan begeleiden.

Zwangeren ervaren de prenatale begeleiding door de vroedvrouw, naast de consulten bij de gynaecoloog vaak als een meerwaarde op emotioneel gebied, want uiteraard verandert er niet enkel lichamelijk van alles.

Voor alle consulten voor de geboorte, zijn jullie steeds op afspraak welkom in mijn praktijk. In geval van medische of uitzonderlijke omstandigheden kunnen we ook bij jullie thuis afspreken.

Vroedvrouw Leila - Tijdens de zwangerschap

Ook als je door een gynaecoloog of huisarts medisch wordt opgevolgd heb je recht op maximaal 12 consulten in de zwangerschap door een vroedvrouw. Deze kunnen helemaal naar jullie eigen behoeften worden ingevuld. Naast de medische controles van je bloeddruk en foetale harttonen krijgen jullie hier de ruimte om dieper in te gaan op alle aspecten in jullie leven waar de zwangerschap en de komst van een kindje invloed op heeft.

Naast de maandelijkse controles bij je arts kan je ook bij mij terecht voor o.a. :

 • Bloedname : zwangerschapsbepaling, Nipt, suikertest
 • Controle van eiwitten in de urine, bloeddruk, gewicht, …
 • Individuele voorbereiding op de geboorte, bespreken van geboortewensen
 • Individuele voorbereiding op de borstvoeding
 • Workshops: Bébé Prepared HypnoBirthing ,…
 • Zwangerschapsmassage
 • Voetreflexologie voor het natuurlijk inleiden van de bevalling
 • Etc. …
 • Eigen bijdrage op prenatale consulten (remgeld + supplement)

 • Intakeconsult (60’) 30,00 €

 • Intakeconsult + infosessie (90’) 40,00 €

 • Vervolgconsult (60’) 30,00 €

 • Vervolgconsult + infosessie (90’) 40,00 €

 • Annulatie binnen de 24u voor de afspraak 30,00 €

Vanaf 1-1-2023 ben ik niet meer geconventioneerd en zal er een supplement gevraagd worden bovenop de tarieven van het RIZIV.

Dit omdat ik de kwaliteit en persoonlijke begeleiding die ik hoog in het vaandel draag wil kunnen blijven aanbieden en niet wil inboeten op de tijd die jullie als jonge ouders nodig hebben.

Ik school me continue bij om jullie te ondersteunen a.h.v. recente wetenschappelijke kennis. Maar zonder twijfel is het de ervaring die ik heb mogen opdoen dankzij het vertrouwen van talrijke gezinnen, wat maakt dat ik jullie optimaal kan begeleiden en zorg op maat kan verlenen.  

Vanaf onze eerste afspraak in de zwangerschap tot de eerste verjaardag van jullie kindje kunnen jullie me steeds contacteren bij vroedkundige en opvoedkundige vragen. 

Mijn werkregio’s: 2020, 2660, 2610, 2620, 2627, 2630, 2840, 2845, 2850, …

Heb je een vraag of had je graag een afspraak gewenst? Neem dan zeker contact met me op!

Ik ben telefonisch 7 op 7 bereikbaar voor dringende vragen.